Zbog zagađenosti

Do kraja januara 50 posto niža cijena povratne karte za Sarajevsku žičaru

zicara_sarajevo

Prema njegovim riječima, ovom odlukom se želi i dodatno olakšati korištenje Žičare i odlazak na Trebević, posebno penzionerima, te učenicima srednjih i osnovnih škola tokom raspusta

Uprava Javnog preduzeća Sarajevo d.o.o., na inicijativu gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake, zbog velikog interesovanja javnosti, odlučila je proširiti postojeću akciju popusta na vožnju Trebevićkom žičarom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Direktor JP Sarajevo d.o.o. Ensar Eminović je rekao kako će popust do 50 posto na povratnu kartu za bh. rezidente za sve putnike Žičare važiti svakim danom do kraja januara ove godine.

“Obzirom da smo imali pojačan interes i velike gužve tokom vikenda, te imajući u vidu činjenicu da i dalje stižu informacije o zagađenosti zraka, odlučili smo se da proširimo akciju. Svi putnici Žičare, koji su bh. rezidenti, će od sutra moći kupiti povratnu kartu po vrlo popularnoj cijeni od tri KM za svaki dan, bilo da je riječ o radnom danu ili vikendu sve do kraja januara”, rekao je Eminović.

Prema njegovim riječima, ovom odlukom se želi i dodatno olakšati korištenje Žičare i odlazak na Trebević, posebno penzionerima, te učenicima srednjih i osnovnih škola tokom raspusta.

“Želimo da naši stariji, ali i oni najmlađi, iskoriste slobodne dane i udahnu svježeg zraka i uživaju na Trebeviću. Na određeni način želimo podijeliti sa građanima radost jer ovaj projekt Žičare generira pozitivnu energiju, privlači turiste i pokazuje se kao najuspješnija poslijeratna investicija u Sarajevu”, istaknuo je Eminović.

Dodao je kako je Trebevićka žičara tokom cijele prošle godine prevezla veliki broj putnika, poslovala vrlo uspješno, te se očekuju rekordni rezultati. Samo tokom novogodišnjih praznika ove godine, Žičaru je posjetilo skoro dvostruko više putnika nego u istom periodu prošle godine.