Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Do kraja jula prijedog za poboljšanje stanja u vodoprivredi RS-a

stevo-mirjanic-ministar

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske (RS) Stevo Mirjanić i predstavnici Javne ustanove „Vode Srpske“ i Inspektorata RS-a dogovorili su danas da se do kraja jula pripremi prijedlog mjera za poboljšanje stanja u oblasti vodoprivrede u tom bh.entitetu.

Na sastanku u Banjoj Luci je dogovoreno da se brojni poslovi u oblasti vodoprivrede podignu na viši nivo, od održavanja hidromeliracionih sistema, kontrole izvedenih radova u vodoprivredi, do realizacije dinamičkog plana redefiniranja „Voda Srpske“, u rokovima koje je usvojila entitetska vlada.

Kroz projekte Evropske investicione banke, Svjetske banke, te Fonda solidarnosti u proteklom periodu su osigurana sredstva kako bi uredilo stanje u vodoprivredi.

Od 2013.godine u toku je realizacija projekata u oblasti vodoprivrede u RS, čija vrijednost je oko 180.000.000 KM, što, kako je saopćeno iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a, predstavlja ulaganja i aktivnosti kakve na ovim prostorima nisu zabilježene u prethodnih 30 godina.