BiH

Prognoza vremena

Do kraja sedmice pravo ljetno vrijeme, temperature će rasti do 36 stepeni

10/09/2020

Najviša dnevna temperatura zraka danas između 25 i 30, na jugu do 34 stepena

U Bosni će danas preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niske naoblake. U Hercegovini će biti sunčano.

Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 30, na jugu do 34 stepena.

U Sarajevu je u jutarnjim satima moguća povećana niska naoblaka. Veći dio dana bit će sunčano vrijeme.

Najniža jutarnja temperatura zraka oko 14, a najviša dnevna oko 29 stepeni.

Povoljne biometeorološke prilike, duži sunčani periodi i porast temperatura ugodno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici i meteoropate osjetiće olakšanje.

Nešto više opreza neophodno je u drugom dijelu dana, usljed porasta temperatura i mjestimično izraženijeg osjeta sparine. Također, poželjno je provoditi mjere zaštite od UV zračenja.

VEZANI Upaljen alarm za veći dio BiH zbog magle i visokih temperatura

Prognoza za naredne dane

U subotu će biti sunčano uz malu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 28 do 33, na jugu do 35 °C.

U nedjelju se očekuje sunčano uz malu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 °C.

U ponedjeljak će biti sunčano uz malu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 °C.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.