Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Do kraja sedmice pravo ljetno vrijeme, temperature će rasti do 36 stepeni

jablanicko jezero ljeto vrijeme (8)

Najviša dnevna temperatura zraka danas između 25 i 30, na jugu do 34 stepena

U Bosni će danas preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niske naoblake. U Hercegovini će biti sunčano.

Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 30, na jugu do 34 stepena.

U Sarajevu je u jutarnjim satima moguća povećana niska naoblaka. Veći dio dana bit će sunčano vrijeme.

Najniža jutarnja temperatura zraka oko 14, a najviša dnevna oko 29 stepeni.

Povoljne biometeorološke prilike, duži sunčani periodi i porast temperatura ugodno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici i meteoropate osjetiće olakšanje.

Nešto više opreza neophodno je u drugom dijelu dana, usljed porasta temperatura i mjestimično izraženijeg osjeta sparine. Također, poželjno je provoditi mjere zaštite od UV zračenja.

VEZANI Upaljen alarm za veći dio BiH zbog magle i visokih temperatura

Prognoza za naredne dane

U subotu će biti sunčano uz malu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 28 do 33, na jugu do 35 °C.

U nedjelju se očekuje sunčano uz malu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 °C.

U ponedjeljak će biti sunčano uz malu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 °C.