Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Do kraja sedmice u BiH nestabilno i promjenjio vrijeme

BiH

vrijeme

U Hercegovini će danas preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Povremeni i slabi pljuskovi se očekuju tokom poslijepodneva u Hercegovini, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar će biti slab, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 15 do 21 stepen.

U srijedu, 18. maja , bit će pretežno sunčano. Poslijepodne umjernen razvoj oblačnosti, ponegdje u centralnim područjima Bosne, može usloviti slabe kratkotrajne pljuskove. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 18 do 24 stepena.

U četvrtak, 19. maja, bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne, u većem dijelu BiH, se očekuju slabi lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevne od 18 do 24 stepena.

U petak, 20. maja, bit će oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini, centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 5 do 10, na jugu od 9 do 14, a dnevne od 16 do 22 stepena.

U subotu, 21. maja, bit će oblačno vrijeme s kišom. Jutarnje temperature od 7 do 11, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 14 do 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.