10. maja

Do ponedeljka rok za prijave medijskih radnika RS za vakcinaciju protiv Covid-19

vakcina

Naglašavaju da će termini i mjesto vakcinacije biti poznati tek nakon što Institut za javno zdravstvo Republike Srpske izvrši analizu prispjelih prijava i izradi plan vakcinacije

Udruženje novinara Republike Srpske podsjeća da u ponedeljak 10. maja ističe rok za prijave medijskih radnika za vakcinaciju protiv Covid-19.

U saopćenju za javnost naglašavaju uvjete pod kojima je ta besplatna i dobrovoljna imunizacija ostvariva.

– Rok za prijave je do 10. maja, u ponoć. Redakcije medija čiji novinari imaju prebivalište na teritoriji Republike Srpske trebaju do naznačenog roka poslati spiskove prijavljenih za vakcinaciju, na adresu e-pošte UNRS (udruzenjenovinarars@gmail.com). Spiskovi trebaju sadržavati ime i prezime, radno mjesto,
prebivalište (grad ili općina u kojoj je medijski radnik prijavljen), broj mobilnog telefona, vakcina koju bi željeli primiti (navesti dvije od tri ponuđene vakcine – Sputnjik-V, AstraZeneka ili Sinofarm) – navodi se.

Naglašavaju da će termini i mjesto vakcinacije biti poznati tek nakon što Institut za javno zdravstvo Republike Srpske izvrši analizu prispjelih prijava i izradi plan vakcinacije. O tome će UNRS blagovremeno obavijestiti kolege i javnost.

– Poziv za vakcinaciju medijskih radnika, u organizaciji Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Udruženja novinara Republike Srpske (UNRS), protiv Covid -19 naišao je na veliko interesovanje i odziv – navode iz Udruženja novinara Republike Srpske.