Dobila opomenu da plati 15.000 KM, suprug tvrdi da kredit nije uzela?!

veldin cazin

Našoj redakciji javio se čitalac iz Bužima Veldin Kovačević, s molbom da objavimo njegovu priču vezanu za “nepostojeći kredit” njegove nevjenčane supruge.

Naime, Veldin tvrdi da niti on, a ni njegova nevjenčana supruga nikada u životu niti u jednoj banci, niti mikrokreditnoj organizaciji nisu podigli kredit. Pogotove ne u iznosu od oko 15.000 KM koliko iz Prizma Mikro tvrde da im duguje njegova nevjenčana supruga Esmira Ćordić.

“Dobili smo poštom opomenu da dugujemo Prizmi preko 15.000 KM. A, mi nikada nismo dizali kredite”, kaže Veldin i dodaje da još uvijek nije kontaktirao nikoga iz spomenute mikrokreditne organizacije.

“Nisam razgovarao s njima jer nemaju svoju poslovnicu u Bužimu. Živim sa nevjenčanom suprugom i dvoje djece, i lošeg smo finansijskog stanja. Nadam se da će se neko javiti ovako, kada sazna iz medija za naš slučaj i riješiti nedoumice”, kaže Veldin.

“Ne bi meni bilo čudo da sam ja nekada dizao neke pare, pa da ljudi pogriješe. Ali nikada u životu nisam imao posla niti s jednom bankom”, kazao je Veldin Kovačević iz Bužima.

U opomeni koja je naslovljena na njegovu nevjenčanu suprugu, a koja datira od 17. novembra ove godine, između ostalog stoji i to da “ukoliko se dug ne izmiri u roku od osam dana, Prizma će pokrenuti sudsku prinudnu naplatu”.

Imamo mi takvih koliko hoćete

“Imamo mi takvih koliko hoćete, svi će vam isto reći. Ne znam zašto se vama javljaju, da im vi pomognete da ne plate kredit?”, upitala nas je uposlenica Prizme s kojom smo razgovarali kada smo pokušali provjeriti da li je Esmira Ćordić zaista njihov dužnik.

“Gospođa čim je dobila opomenu, ona je naš dužnik. Mi smo u stečajnom postupku, i bili smo dužni da pošaljemo opomene svim dužnicima”, dodala je uposlenica sarajevske filijale Prizme.

Na pitanje može li ipak provjeriti je li Esmira Ćordić dužnik Prizme, dobili smo sljedeći odgovor:

“Nema potrebe da provjeravam, čim je dobila opomenu znači naš je dužnik”.

prizma