Dobili vatrogasno vozilo vrijedno 200.000 KM (FOTO)

BiH

Прњавор – ново ватрогасно возило

Teritorijalna vatrogasna jedinica u Prnjavoru predstavila je danas na gradskom trgu novo vozilo za tehničke intervencije čija je vrijednost 200.000 KM, kao i dio voznog parka koji posjeduje.

Za nabavku ovog vozila Vatrogasni savez Republike Srpske izdvojio je 80.000 KM, a preostalih 120.000 KM obezbijeđeno je iz budžeta opštine Prnjavor.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je glavno opredjeljenje lokalne vlasti uvijek bilo da jedinice hitne službe, prije svih Dom zdravlja i Teritorijalna vatrogasna jedinica, imaju adekvatnu opremu kako bi mogli odgovoriti svom zadatku.

“U ove dvije godine smo se potrudili da obnovimo vozni park i Vatrogasne jedinice i Doma zdravlja, a u nova vozila smo uložili oko 700.000 KM, što su značajana sredstva koja nije bilo jednostavno obezbijediti, ali smo učinili sve da ovi ljudi budu opremljeni i da imaju sredstva za rad”, podsjetio je Tomaš.

Tomaš je istakao da se važnost nabavke vozila koje je danas predstavila Teritorijalna vatrogasna jedinica ogleda i u činjenici da će za mjesec do dva na području opštine Prnjavor biti u funkciji dionica auto-puta Banjaluka-Doboj, zbog čega moraju postojati sve tehničke predispozicije da se može odgovoriti na hitne pozive u slučaju nesreće.

On je najavio da će u septembru biti održana i pokazna vatrogasna vježba gdje će se moći na praktičnom primjeru vidjeti mogućnosti vozila i spremnost ljudi.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice u Prnjavoru Dušan Slijepčević rekao je da je vozilo opremljeno rezervoarom za vodu, zapremine 400 litara.

On je naglasio da je prednost vozila što ima razvalni alat za tehničke intervencije i rasvjetni stub na vrhu vozila.

“Naša jedinica raspolaže sa devet vozila čime smo zaokružili potrebni vozni park i tehničku opremljenost. Trenutno imamo i 20 vatrogasaca. Jedini problem je starosna struktura koja je iznad prosjeka, ali nastojimo podmladiti jedinicu”, rekao je Slijepčević.