BiH

KS

Dodatna vozila u javnom gradskom prijevozu i nova autobuska linija

02/04/2021

U cilju rasterećenja tramvajskog prijevoza, usvojen je i Zaključak o registraciji autobuske linije Hrasnica - Ilidža - Vijećnica, umjesto dosadašnje linije Hrasnica - Drvenija

U cilju poduzimanja mjera u zaštiti širenja koronavirusa u Kantonu Sarajevo, Vlada KS je na jučerašnjoj sjednici donijela Zaključak o angažiranju dodatnih vozila u javnom linijskom prijevozu putnika.

Na osnovu dostavljenog akta o analizi sačinjenoj od prijevoznika, bit će angažovana dodatna vozila na linijama: Sutjeska – Vogošća (jedan dodatni autobus), Otoka – В. Potok (jedan dodatni autobus), Latinska Ćuprija – Komatin (jedan dodatni minibus), Baščaršija – Sedrenik (jedan dodatni minibus).

U cilju rasterećenja tramvajskog prijevoza, usvojen je i Zaključak o registraciji autobuske linije Hrasnica – Ilidža – Vijećnica, umjesto dosadašnje linije Hrasnica – Drvenija. Prijevoz na navedenoj liniji obavljat će se sa šest zglobnih autobusa.

– Kroz nove autobuse i minibuse na navedenim linijama, te uspostavu nove linije dodatno ćemo rasteretiti postojeće gužve u saobraćaju i omogućiti građanima kvalitetniji gradski prijevoz nego što ga imaju danas, uvažavajući u isto vrijeme i mjere kriznih štabova vezanim za pandemiju – rekao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.