Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodijeljene godišnje nagrade Fondacije “Slipčević”

fondacija_slipcevic_nagrade

Na prigodnoj svečanosti u Muzičkom centru “Pavarotti” u srijedu navečer dodijeljene su godišnje nagrade Fondacije “Slipčević” za postignuća na području kulture, sporta, znanosti i općedruštvenih dostignuća.

Ove godine žiri kojim je predsjedavao Dragan Marjanović, odlučio je prvu nagradu dodijeliti Rock školi Mostar

Fondacija “Slipčević” nagradila je Rock školu Mostar prvom nagradom koju ta Fondacija dodjeljuje jednom godišnje koja, kako je navedeno u obrazloženju odluke, povezuje mlade ljude iz svih krajeva Hercegovine, potiče ih na suradnju, timski rad i zajedničko stvaralaštvo.

Drugonagrađeni je pjesnik Almin Kaplan, a trećenagrađeni Street Arts Festival Mostar. Kaplan je ove godine na sebe skrenuo pozornost “Mostarskom zbirkom”, dok su umjetnici iz cijelog svijeta u okviru Street Arts Festival Mostar uljepšali Grad na Neretvi svojim muralima i grafitima.

Pored prigodnih plaketa, nagrađeni su dobili i novčane nagrade, i to 2000 maraka prvonagrađeni, 1500 maraka drugonagrađeni i tisuću maraka trećenagrađeni.

Fondaciju Slipičević je 2015. godine, osnovao Hari Slipčević u znaku sjećanja na svog oca Nijaza. Cilj Fondacije je humanizam, tolerancija, dostojanstvo i stvaranje boljih uvjeta za život onim kojima je potrebno.