Izabrano 25 od 58 delegata

Dodijeljeni mandati za Dom naroda FBiH iz KS-a

skupstina ks

Do sada je Centralna izborna komisija BiH osim iz Kantona Sarajevo, utvrdila rezultate i dodijelila mandata u Dom naroda Parlamenta FBiH iz još četiri kantona i to iz Posavskog, Unsko-sanskog, Tuzlanskog i Zapadnohercegovačkog

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je utvrdila rezultate posrednih izbora i dodijelila mandate delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz Kantona Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Kantona Sarajevo mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodijeljeni Zvonki Mariću, Aljoši Čampari i Samiru Suljeviću iz bošnjačkog naroda, Damiru Marjanoviću iz hrvatskog, Smiljani Viteškić i Igoru Stojanoviću iz srpskog, te Segmedini Srni – Bajramović i Viboru Handžiću iz reda ostalih.

Do sada je Centralna izborna komisija BiH osim iz Kantona Sarajevo, utvrdila rezultate i dodijelila mandata u Dom naroda Parlamenta FBiH iz još četiri kantona i to iz Posavskog, Unsko-sanskog, Tuzlanskog i Zapadnohercegovačkog.

Time je do sada u Dom naroda Parlamenta FBIH izabrano 25 od potrebnih 58 delegata.

Centralna izborna komisija BiH pozvala je kantonalne skupštine iz preostalih pet kantona da provedu posredne izbore za Dom naroda Parlamenta FBiH i da rezultate dostave Centralnoj izbornoj komisiji BiH.