Član Predsjedništva BiH

Dodik: 2.000 KM košta dan liječenja pacijenta zaraženog virusom korona

Russian Foreign Minister Lavrov visits Serbia
BELGRADE, SERBIA - JUNE 18, 2020: Milorad Dodik, Serbian member of the Presidency of Bosnia and Herzegovina, holds a meeting with Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov at the Russian Embassy. Valery Sharifulin/TASS Photo via Newscom Newscom/PIXSELL

Dodao je da nakon izbora neće biti uveden policijski čas, niti drastične mjere, iako je nesumnjivo da je povećan broj zaraženih

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska pokazala sposobnost da upravlja krizom u vrijeme pandemije virusa korona, ali da će u ovoj godini, zbog pandemije virusa korona, imati sedam odsto manji prihod u budžetu, što je oko 270 miliona KM.

“Razlog za ovo jeste pad indirektnih poreza od 10 odsto, dok smo uspjeli održati nivo direktnih poreza. Intervenisali smo u različitim oblastima, a gubitak smo nadoknadili iz rezervi i uspjeli održati investicionu aktivnost, što je vidljivo u svakom mjestu u Srpskoj”, dodao je Dodik.

Dodao je da nakon izbora neće biti uveden policijski čas, niti drastične mjere, iako je nesumnjivo da je povećan broj zaraženih.

On je rekao da 2.000 KM košta dan liječenja pacijenta zaraženog virusom korona.

“Potrebno je da budu smanjena privatna druženja i da ljudi poštuju propisane mjere. Ovdje je riječ o solidarnosti prema najbližem okruženju, ali i za medicinski sektor. Republika Srpska ima resurse da izdrži krizu i troškove, a borba za ljudske živote je najvažnija”, rekao je Dodik za RTRS.