BiH

Član Predsjedništva BiH

Dodik: 2.000 KM košta dan liječenja pacijenta zaraženog virusom korona

11/11/2020

Dodao je da nakon izbora neće biti uveden policijski čas, niti drastične mjere, iako je nesumnjivo da je povećan broj zaraženih

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska pokazala sposobnost da upravlja krizom u vrijeme pandemije virusa korona, ali da će u ovoj godini, zbog pandemije virusa korona, imati sedam odsto manji prihod u budžetu, što je oko 270 miliona KM.

“Razlog za ovo jeste pad indirektnih poreza od 10 odsto, dok smo uspjeli održati nivo direktnih poreza. Intervenisali smo u različitim oblastima, a gubitak smo nadoknadili iz rezervi i uspjeli održati investicionu aktivnost, što je vidljivo u svakom mjestu u Srpskoj”, dodao je Dodik.

Dodao je da nakon izbora neće biti uveden policijski čas, niti drastične mjere, iako je nesumnjivo da je povećan broj zaraženih.

On je rekao da 2.000 KM košta dan liječenja pacijenta zaraženog virusom korona.

“Potrebno je da budu smanjena privatna druženja i da ljudi poštuju propisane mjere. Ovdje je riječ o solidarnosti prema najbližem okruženju, ali i za medicinski sektor. Republika Srpska ima resurse da izdrži krizu i troškove, a borba za ljudske živote je najvažnija”, rekao je Dodik za RTRS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.