Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije

Dodik ambasadore PIC-a nazvao “samoorganizovanom grupom”

dodik banja luka sastanak
FOTO: predsjednikrs.net / B.Zdrinja
Milorad Dodik

Za Dodika je Schmidt postao kolateralna šteta pojedinih frustriranih ambasadora

Kristijanu Šmitu ne može da pomogne ni samoorganizovana grupa ambasadora u Sarajevu, koja se naziva PIK. Jedino što može da mu pomogne je da pokaže relevantnu odluku Savjeta bezbjednosti UN-a o svom imenovanju, poručio je predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik nakon što su danas ambasadori PIC-a iskazali punu podršku visokom predstavniku u BiH, a Dodika pozvali da hitno počne sarađivati s njim.

“Krajnje je vrijeme da ambasadori unesu realnost u svoje odlučivanje i djelovanje u BiH, a ne da se bave isključivo pomaganjem i spasavanjem Šmita, koji nije legitimno izabran u Savjetu bezbjednosti UN i koji svojim djelovanjem nanosi nesagledivu štetu i zaustavlja evropski put BiH”, tvrdi Dodik.

Za Dodika je “Šmit postao kolateralna šteta pojedinih frustriranih ambasadora, kao što je onaj Majkl Marfi, pa su se sad sjetili da ga spasavaju kao ‘dobrog vojnika Švejka'”.

“Što se mene tiče, veoma dobro znam da čitam šta piše u Dejtonskom mirovnom sporazumu i nema potrebe da me bilo ko poziva na njegovo poštivanje, niti nekome treba da vjerujem na riječ šta tamo piše. Pogotovo ne nekim ambasadorima koji su pokazali veoma loše namjere prema Republici Srpskoj”, poručio je Dodik na Twitteru.