Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik snsd-a

Dodik: Banjaluka je bila na nivou jedne proširene palanke

radojicic-dodik

Dodik je rekao da sebe smatra mladim i da ima dovoljno energije da bude u izbornom procesu sve dok ne izgubi izbore

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras da je ova partija pobjednik na proteklim lokalnim izborima u BiH.

Dodik je rekao da je SNSD na lokalnim izborima 2016. godine imao 380 odbornika i 40 načelničkih i gradonačelničkih pozicija, a da je sada dobio 446 odborničkih mandata i u 45 opština načelnička i gradonačelnička mjesta, i to u 42 opštine u Republici Srpskoj i tri u Federaciji BiH.

On je rekao da mu je bilo teško jer SNSD-ov kandidat Igor Radojičić nije osvojio najviše glasova za gradonačelnika Banjaluke, ali da nije očajan zbog toga.

“Smatramo da je Radojičić dobar gradonačelnik, prihvatljiv za sve, ne samo za nas. Teško sam to doživio, ali prihvatam činjenicu”, naglasio je Dodik i dodao da je Radojičić radio odličan posao i da niko ne može ništa da mu pripiše o korupciji i kriminalu.

On je ocijenio da će SNSD na izborima 2022. godine ostvariti još bolji rezultat.

“Ovo će nas natjerati da radimo na našoj infrastrukturi”, rekao je lider SNSD-a za TV “N1”, prenosi Srna.

Dodik je istakao da je svu energiju uložio u napredak Banjaluke, te da ne osjeća ličnu krivicu zbog gubitka gradonačelničkog mjesta u tom gradu.

“Banjaluka je, da ne povrijedim nikoga, bila na nivou jedne proširene palanke, a sada je to ozbiljan grad koji je riješio sve infrastrukturne probleme. Grad koji je obnovio sve elemente društvenog života, grad u kojem danas ima više zaposlenih nego što je bilo u godini kada se Jugoslavija raspala”, naveo je Dodik i naglasio da je to uspjeh SNSD-a.

Dodik je rekao da sebe smatra mladim i da ima dovoljno energije da bude u izbornom procesu sve dok ne izgubi izbore.

Prema njegovim riječima, građani Banjaluke su i na ovim izborima rekli da podržavaju SNSD, ali da pojedini koalicioni partneri, koji su trebali da pridodaju glasove da Igor Radojčić pobjedi, nisu bili korektni.