BiH

Član Predsjedništva BiH

Dodik: BiH je “zemlja nazor” u kojoj mrze Srbe

15/02/2020
Foto: Srna

Republika Srpska je sjajna i velika nacionalna i narodna ideja srpskog naroda i jedino mjesto našeg opstanka ovdje, poručio je Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da je BiH “zemlja nazor” u kojoj mrze Srbe i na podmukao način pokušavaju oteti više od 90.000 hektara zemljišta Republike Srpske.

“Sljedeće što nas čeka jeste da nam oduzmu šume i rijeke, kasnije i škole, da nas naprave narodom bez identifikacije, kao što su to radili ukidajući nam “dan RS-a”, naš grb i mnogo toga drugog”, rekao je Dodik u Bijeljini.

Obraćajući se na tradicionalnom druženju koje organizuje Zavičajno udruženje Tuzlaka, on je ocijenio da Srbima nema mjesta u BiH u kojoj ne žele Republiku Srpsku.

“Republika Srpska je sjajna i velika nacionalna i narodna ideja srpskog naroda i jedino mjesto našeg opstanka ovdje”, poručio je Dodik.

On je istakao da se RS neće braniti snagom, puškama i tenkovima, nego snagom naroda i njenih institucija, koje treba graditi kroz jedinstvo u parlamentu Republike Srpske i djelovanjem u zajedničkim institucijama.

“Ja nisam ratni lider, ja ovaj narod neću da vodim u rat i neće ni biti rata, ali ću i te kako biti sposoban i spreman da se borim za politička prava, jer hoću da naša djeca ne moraju da vode naše bitke, već da uđu u stabilnost voljene i prihvaćene Republike Srpske, integrisanom sa Srbijom prije svega”, naveo je Dodik.

Nazivajući BiH “zemljom nazor” koju održavaju stranci, dajući sve više prava muslimanima, on je zaključio da srpski narod ne može da živi ako nije u slobodi i pozvao sve Srbe da slave Republiku Srpsku i zajedništvo.

“Ostajem i radim ovaj posao isključivo zato da Srbi nikada više ne budu progonjeni iz svojih kuća i da ostanemo svoji na svome”, poručio je Dodik.

On je dodao da ne postoje nikakvi bosanski Srbi, nego jedinstveni Srbi koji i dalje moraju da vode političku borbu za svoja prava.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.