Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik čestitao 1. maj: “Na tome treba predano raditi”

Бањалука – Додик – конференција за н

U čestitki se navodi da samo ekonomski jako i razvijeno društvo može da dovede do pune afirmacije i jačanja prava radnika, socijalne pravde i solidarnosti, “na čemu treba predano da radimo”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik bh. građanima čestitao je 1. maj – Međunarodni praznik rada, uz želju da u dobrom zdravlju i raspoloženju provedu predstojeće prvomajske praznike.

U čestitki se navodi da samo ekonomski jako i razvijeno društvo može da dovede do pune afirmacije i jačanja prava radnika, socijalne pravde i solidarnosti, “na čemu treba predano da radimo”.

– Simbolika proslave 1. maja je da se istakne i podsjeti na prava i zaštitu radnika, socijalnu pravdu, solidarnost i druge vrijednosti koje karakterišu demokratsko društvo.

Institucije trebaju danas da budu maksimalno posvećene poštovanju radničkih prava i nastoje da, u saradnji s predstavnicima sindikata i poslodavaca, sačuvaju što veći broj radnih mjesta, poboljšaju položaj radnika i stvore uslove za novo zapošljavanje – navodi se u Dodikovoj čestitki, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.