entitetski predsjednik

Dodik: Da Konaković i Nikšić imaju imalo obraza, sami bi povukli Heleza

Banja Luka: Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

“Ne bi čudilo ni da im je okupljanje ‘trojkaškog ansambla’ u Banjaluci poslužilo da prikriju svoje neslaganje u Federaciji BiH i probleme koje tamo imaju, jer ne mogu da se dogovore”

Ne stišavaju se reakcije nakon izjava ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza o navodnom postojanju vojnih kampova i paravojnih formacija na teritoriji entiteta Republika Srpska.

Oglasio se i entitetski predsjednik Milorad Dodik koji je rekao da Helez “nije u cirkusu, pa da može da priča šta hoće i kako hoće, nego ministar koji za svoje neodgovorno i opasno ponašanje treba i mora da odgovara”.

“Da Konaković i Nikšić imaju imalo obraza i političke odgovornosti, i da stvarno žele dobro BiH, kako to tvrde, sami bi povukli Heleza. Svaki pokušaj pravdanja Helezove neuračunljivosti govori da je glavni cilj da se ne postigne nikakav dogovor i da oni na taj način najviše profitiraju.

O BiH najbolje govori činjenica da na tako važnoj poziciji u Vijeću ministara imamo jednu politički neuračunljivu ličnost, koju je ispod svakog nivoa i komentarisati. Javnost treba da zna da takvom beskičmenjaku, koji provocira sukobe, prijeti i bezočno laže, trojka daje podršku da to radi i da je to sve unaprijed smišljeno”, naveo je Dodik na društvenoj mreži X.

Potom je dodao:

“Ne bi čudilo ni da im je okupljanje ‘trojkaškog ansambla’ u Banjaluci poslužilo da prikriju svoje neslaganje u Federaciji BiH i probleme koje tamo imaju, jer ne mogu da se dogovore. Očigledno je da je izjava Stoltenberga da bez RS nema nikakvog NATO puta izazvala pravi potres u Federaciji BiH, pa zato i dolaze svi ovi napadi, plasiranje laži i njihovo sramoćenje u Banjaluci. Sve ove Helezove vratolomije i jesu u tom kontekstu kako bi prikrio da je sve što govori laž i jeftina manipulacija, ali za tu laž mora da se odgovara. Helez nije u cirkusu, pa da može da priča šta hoće i kako hoće, nego ministar koji za svoje neodgovorno i opasno ponašanje treba i mora da odgovara. Šta govoriti o navodima čovjeka čije tvrdnje jedino podržavaju albanski plaćenici Ališa Kerns i Nenad Čanak”, kazao je Dodik.