Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banja luka

Dodik: Da onima, koji su nekada prema nama možda i zgriješili, oprostimo

Бањалука – Додик – Цвијановић – осве

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je važnost okupljanja za Božić, ukazujući da je to vrijeme za slanje dobrih poruka

Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem služio je Večernje bogosluženje u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci i osveštao badnjak u prisustvu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Božić prilika za okupljanje porodice, te da je važno da ljudi budu posvećeni jedni drugima.

“Važno je da budemo posvećeni jedni drugima, da se zaborave svi nesporazumi i da se okrenemo zajedničkom životu u okviru porodice, dragih ljudi, da svima poželimo dobro, a da onima, koji su nekada prema nama možda i zgriješili, oprostimo i da na ovom prostoru živimo život dostojan čovjeka i naroda koji ovdje živi”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je svim pravoslavnim vjernicima čestitao Badnji dan i sutrašnji Božić tradicionlanim pozdravom “Mir Božiji, Hristos se rodi!”.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je važnost okupljanja za Božić, ukazujući da je to vrijeme za slanje dobrih poruka, ali i da se pokažu vrijednosti na kojima počivaju RS i društvo.

“Zadovoljna sam što RS ide stabilno u budućnost i da smo ekonomski i politički stabilni i jaki”, poručila je Cvijanovićeva.

Dodik i Cvijanović bili su danas i na sastanku s episkopom Jefremom, uoči pravoslavnog Božića.

Dodik je nakon sastanka sa episkopom banjalučkim Jefremom, kazao da će biti intenzivirana izgradnja rusko-srpskog pravoslavnog centra u Banjoj Luci, kako bi što prije bio završen.

Dodik je rekao novinarima da će narednih četiri do pet godina, u okviru pravoslavnih hramova širom RS-a, gdje za to postoje uslovi, biti izgrađena obdaništa.

Time bi se, kaže, dala nova dimenzija Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC), koja ima vrlo važnu ulogu u društvu, u pogledu obrazovanja najmlađih.