predsjednik rs-a

Dodik: Donijet ćemo zakon kojim će LGBT aktivistima zabraniti prilaz školama i fakultetima

Banja Luka: Milorad Dodik održao konferenciju za medije
16.03.2023., Narodna skustina RS, Banjaluka (BiH) – Pres konferencija Milorada Dodika, predsjednika RS, nakon sastanka sefova stranaka vladajuce koalicije na nivou RS. Dodik je na pres konferenciji upozorio na moguci izlazak RS iz BiH, ali govorio i o tome da ce licno zabraniti odrzavanje gay parade, kao i da ce sporni Nacrt izmjena i dopuna Krivicnog zakona RS kojim se kriminalizuje kleveta, ipak biti usvojen naredne sedmice na nastavku sjednice NSRS. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

“Ja nemam ništa protiv njih, osim toga da meni ne prilaze”, rekao je Dodik

Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik u jučerašnjem nastupu za TV K3 rekao je da će RS u narednim mjesecima donijeti zakon kojim će pripadnicima LGBT organizacija zabraniti pristup, vrtićima, školama i fakultetima.

Osim brojnih političkih tema Dodik je komentarisao napad na LGBT aktiviste u Banjoj Luci.

“Okupi se neka grupa ovih homoseksulanih organizacija, gori čitav svijet. Jeste, tačno je, Milorad Dodik je dobio najmanje 15 pisama raznih udruženja, koje se bave tradicijom i koje se bave obrazovanjem, da to njih uznemirava. Onda smo rekli, ljudi, daj nemojte to raditi. Druga stvar, 95 posto tih koji bi učestvovali u tim manifestacijama u Banjoj Luci, tih homoseksualnih, dolaze sa strane”, rekao je Dodik.

Dodao je da to jeste sloboda čovjeka i da on to ne spori, “da upražnja ko hod šta hoće”.

“Ja nemam ništa protiv njih, osim toga da meni ne prilaze”, rekao je Dodik, te dodao zašto pripadnici LGBT zajednice misle da svojim ponašanjem nisu ugrozili većinu, kako je rekao, koja njeguje tradicionalne vrijednosti.

Predsjednik RS otišao je i korak dalje najavivši donošenje novog zakona u Narodnoj skupštini RS-a koji će se odnositi na LGBT aktiviste.

“Republika Srpska će u narednih nekoliko mjeseci donijet zakon u kojem će pripadnicima LGBT organizacija zabraniti prilaz obrazovnim ustanovama. Znači, vrtići, škole, fakulteti, neće moći da rade, neće moći da prilaze, neće moći da vrše propagandu. Zašto mislite da mi nemamo pravo da to uradimo?”, rekao je Dodik, prenosi Klix.