riječi podrške

Dodik: Duboko me potresla vijest o razornom zemljotresu koji je pogodio Hrvatsku

Upućujem Vam izraze najiskrenijeg saučešća. Molim Vas da porodicama poginulih prenesete izraze iskrenog saosjećanja, a povrijeđenim građanima želje za brz oporavak. Moje misli su s Vama i s Vašim građanima – poručio je Zvizdić

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo podrške predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću povodom razornog zemljotresa koji je pogodio Hrvatsku i odnio ljudske živote.

– Duboko me je potresla vijest o razornom zemljotresu koji je pogodio Hrvatsku i doveo do ljudskih stradanja i proizveo ogromnu materijalnu štetu. Koristim ovu priliku da Vam iskažem izraze saosjećanja i podrške u savladavanju ove katastrofe koja je vašu zemlju pogodila dok ste se, kao i ostatak svijeta, borili sa pandemijom – poručio je Dodik.

Dodao je da s žaljenjem posmatra slike koje dolaze iz Petrinje i drugih gradova Hrvatske.

– Izraze našeg saosjećanja molimo da prenesete povrijeđenim građanima vaše zemlje, sa željom za brzim oporavkom, a porodicama nastradalih iskreno saučešće – zaključio je Dodik.

U povodu razornog zemljotresa koji je pogodio Republiku Hrvatsku, i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je telegram saučešća predsjedniku Hrvatskog Sabora Gordanu Jandrokoviću i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću.

– Sa velikom tugom primio sam vijest o tragediji koju je prouzrokovao zemljotres u Vašoj zemlji. Upućujem Vam izraze najiskrenijeg saučešća. Molim Vas da porodicama poginulih prenesete izraze iskrenog saosjećanja, a povrijeđenim građanima želje za brz oporavak. Moje misli su s Vama i s Vašim građanima – navodi se u telegramu saučešća.