Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik došao ranije na glasanje: Narod zaslužuje fer i demokratske izbore

milorad-dodik

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik poželio je danas u Laktašima svim građanima srećnu i dobru budućnost nakon što je glasao na lokalnim izborima, istakavši kako su “ovi izbori važni zato što će omogućiti da dođe do onih vlasti koje narod podržava”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Nesumnjivo da nove vlasti s novom energijom i podrškom naroda sigurno mogu da naprave najviše. Drago mi je što je izborna kampanja prošla mirno, bez ekscesa. Ono što je u sferi verbalnih i drugih stvari izgleda benigno u odnosu na ona društva za koja gledamo kako provode izbore i šta se dešava. RS pokazuje svoje demokratsko zdravo lice i to je ono što je najvažnije”, rekao je Dodik.

On je podsjetio da su građani RS prije sedam dana izašli na referendum, te dodao da su mnogi sumnjali u mogućnost da ljudi glasaju dva puta u sedam dana.

“Izbori se odvijaju u fer i korektnim uslovima po sadašnjim informacijama i pozivam sve da do kraja dana ostanemo dosljedni našim demokratskim kapacitetima, na kraju imamo izbore koji će biti pošteni i fer bez ikakvih malverzacija, špekulacija. Ovaj narod zaslužuje da ima fer i poštene izbore”, rekao je Dodik.

Glasao mimo najavljenog termina pa se vratio radi izjave novinarima

Iako je bilo najavljeno da će predsjednik RS glasati u 11 časova on je svoju građansku dužnost obavio u 10 časova. Na pitanje zašto se odlučio da glasa bez prisustva medijskih ekipa našalio sam da je i sam bio iznenađen nedostatkom novinara.

“Javno sam glasao, ne želim da prekršim izbornu šutnju, da kažem za koga ali pretpostavljate. U svakom slučaju isključivo je tehnička priča u pitanju”, rekao je Dodik i dodao da se iz poštovanja prema novinarskim ekipama vratio u 11 časova kako bi dao izjavu.

Na molbu predstavnika medijskih kuća vratio se i u biračko mjesto u Domu kulture u Laktašima kako bi bili u prilici da zabilježe foto i video materijal sa glasačkog mjesta.