Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik i Čović: Uskoro usaglašen tekst zakona o Ustavnom sudu BiH

dodik_covic_presica_1
FOTO I. Kralj / Fokus.ba

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i lider HDZ-a BiH Dragan Čović najavili su da bi u narednih petnaestak dana mogao da bude usaglašen tekst zakona o Ustavnom sudu BiH.

Dodik je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu rekao da je na današnjem sastanku delegacija SNSD-a i HDZ-a BiH razgovarano i o izmjenama Izbornog zakona BiH.

“Upoznali smo delegaciju HDZ-a BiH i o stavu SNSD-a da predstavnici srpskog naroda u zajedničkim institucijama BiH ne rade u interesu Republike Srpske, nego da prave štetu”, rekao je Dodik.

On je poručio Bošnjacima da razgovaraju sa relevantnim predstavnicima srpskog i hrvatskog naroda.

 

Dvije delegacije konstatovale su da je u interesu srpskog i hrvatskog naroda da budu uspostavljeni što bolji odnosi između Srbije i Hrvatske.

Čović je rekao da očekuje da u narednih 15 dana bude postignut usaglašen stav o zakonu o Ustavnom sudu BiH.

Ističući da mnogo stvari u BiH zavisi od kvalitetnog odnosa dvije stranke, on je naveo da njihova saradnja treba da stabilizuje ekonomsku i socijalnu sliku u BiH.

U delegaciji SNSD-a bili su potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Marko Vidaković, članovi Glavnog odbora Zoran Tegeltija, Staša Košarac i LJubiša Ćosić.

U delegaciji HDZ-a BiH bili su zamjenik predsjednika stranke Borjana Krišto, te potpredsjednici Marinko Čavara i Vjekoslav Bevanda.

Sastanak je održan u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.