BiH

sramotne scene

Dodik i Cvijanović uživali dok su okupljeni pjevali da će ubiti Schmidta

20/04/2022

"O moj Schmidte, ne kači se s nama, Ubiće te lole među nama", glasi tekst pjesme koju su oduševljeno, uz osmijehe, slušali Dodik i njegova svita

Završio je skup u Banjoj Luci koji su organizovali SNSD i boračke organizacije koje se finansiraju iz budžeta RS-a, a na kojem je prisustvovalo nekoliko hiljada građana.

Nije prošlo dugo, a na skupu podrške predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku začule su se brojne nacionalističke pjesme i skandiranja, među kojima se istakla jedna posebno zabrinjavajuća.

Okupljeni oko Dodika, predsjednice RS-a Željke Cvijanović, premijera RS-a Radovana Viškovića i drugih zvaničnika zapjevali su pjesmu o ubistvu visokog predstavnika Christiana Schmidta.

“Iz Milića krenula je svita, da obori Christiana Schmidta, o moj Schmidte, ne kači se s nama, ubit će te lole vrljikama”, glasi tekst pjesme koju su oduševljeno, uz osmijehe, slušali Dodik i njegova svita.

Nedugo zatim, Dodik je poručio da je prisustvovao “veličanstvenom, dostojanstvenom i veoma civilizovanom skupu na kojem nije iskazana nijedna riječ mržnje”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.