Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veliki gubitak

Dodik i Džaferović uputili telegram saučešća porodicama poginulih uposlenica OŠ Kovačići

nesreca

Spasioci su iz Miljacke izvukli tijela četvoro nastradalih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče kada je vozilo u kojem su se nalazili sletjelo u rijeku

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodicama radnica sarajevske Osnovne škole “Kovačići” Merime Balkić, Lejle Sadiković, Almine Ćorović i Mine Kadrić, koje su poginule u saobraćajnoj nesreći na putu Sarajevo-Pale.

– Teška saobraćajna nesreća koja je odnijela četiri života ogroman je gubitak za porodice stradalih, školu u kojoj su radile i nenadoknadiv gubitak za društvo u cjelini. U ime Predsjedništva i svoje lično ime izražavam najdublje saučešće porodicama stradalih, njihovim kolegama u Osnovnoj školi `Kovačići` i premijeru Kantona Sarajevo, navedeno je u telegramu saučešća Dodika.

I član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio je telegram saučešća porodicama poginulih uposlenica OŠ “Kovačići”.

– Duboko sam pogođen viješću o nesreći koja se desila na putu u blizini Sarajeva, a u kojoj su život izgubile Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić.

Njihova smrt predstavlja nenadoknadiv gubitak za porodice i kolektiv Osnovne škole “Kovačići” u kojoj su bile zaposlene. Ožalošćenim porodicama, kao i njihovim radnim kolegama u OŠ “Kovačići”, upućujem izraze iskrenog saučešća – kaže u Džaferovićevom telegramu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Spasioci su iz Miljacke izvukli tijela četvoro nastradalih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče kada je vozilo u kojem su se nalazili sletjelo u rijeku.