BiH

Banja Luka

Dodik i Radojičić svečano otvorili novi most

14/06/2019

Radojičić je rekao da je novi most potpuno izgrađen domaćom izvedbom, radnom snagom i domaćim materijalima

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić rekao je da je novoizgarđeni most na mjestu nekadašnjeg Zelenog mosta, koji je večeras svečano pušten u saobraćaj, još jedan od simbola grada – nova, lijepa i funkcionalna građevina za Banju Luku.

“Banja Luka ovim mostom dobija pravu poveznicu istočnog i zapadnog tranzita”, istakao je Radojičić, obraćajući se večeras okupljenima na svečanosti povodom puštanja u saobraćaj novog mosta.

Radojičić je rekao da je novi most potpuno izgrađen domaćom izvedbom, radnom snagom i domaćim materijalima.

“Sve što je obezbijeđeno sredstava za finansiranje gradnje ovog mosta ujedno je značilo i podršku našoj privredi i taj novac je ostao u Republici Srpskoj”, naglasio je Radojičić.

Radojičić je rekao da grad Banja Luka ima i ambiciju da izgradi četiri mosta za pet godina, te da vjeruje da će do jeseni početi izgradnja novog mosta u Srpskim Toplicama koji će biti rješenje za teretni saobraćaj.

“Gradićemo i najveći novi gradski most iduće godine koji će se od Kastela protegnuti na Obilićevo, za koji ćemo ove godine tražiti najbolje međunarodno idejno rješenje da to bude novi ukras grada Banjaluke”, istakao je Radojičić.

On je podsjetio da je za jednu sezonu izgrađena nova Gradska toplana, a nakon 30 godina spojen je istočni tranzit, te izgrađena prva javna sportska dvorana nakon 1978. godine i 22 nova dječija igrališta.

Novi most su svečano u saobraćaj pustili predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

Most je dug 80, a širok 14 metara i povezuje istočni i zapadni tranzit.

Novi most je nedavno uspješno prošao test opterećenja. Tokom testa, na mostu su se u isto vrijeme na takozvanim najkritičnijim tačkama našla četiri kamiona sa ukupnim teretom od 120 tona.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.