Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije

Dodik: Drago mi je što su s liste skinuli sina Radovana Karadžića

milorad dodik
Foto: Screenshot/ Federalna.ba
Milorad Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik oglasio se nakon što je američko Ministarstvo finansija uvelo sankcije njegovom sinu Igoru i kćerci Gorci. Dodik je u izjavi za Srnu taj potez američkog Ministarstva finansija protumačio kao napad na Republiku Srpsku.

Gorica Dodik, nakon što se pojavila na crnoj listi, pozdravila Bidena i mnogobrojnu mu rodbinu

Poručio je “da mu SAD stave na crnu listu i nerođenu djecu njegove porodice, neće im proći plan uništenja Republike Srpske dok je on predsjednik Republike”.

“Drago mi je što su s liste skinuli sina Radovana Karadžića, i vjerovatno u strahu da na toj listi nema djeteta predsjednika Republike Srpske brže bolje su stavili i mog sina i moju kćer”, istakao je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše to što su SAD uvele sankcije njegovoj djeci, Igoru i Gorici, Dodik je rekao da nije začuđen tom odlukom znajući da američki ambasador u BiH Majkl Marfi “bjesni po Sarajevu”.

“Samo sam iznenađen da u jeku sukoba na Bliskom istoku i Ukrajini, SAD imaju vremena za moju porodicu. Kad smo kod porodica, i sinova i kćeri, meni i svjetskoj javnosti je poznato da je upravo sin američkog predsjednika u središtu korupcionaške afere”, kazao je Dodik.

Pojašnjenje zašto su Igor i Gorica završili na cenoj listi

“Na nedavnim izborima u RS, Savez nezavisnih socijaldemokrata, uključujući Dodika i Igora, urotio se radi podmićivanja političkih dužnosnika, članova biračkih odbora i posmatrača izbora u nastojanju da korupcijom dobije izbore. Igor je bio uključen u podmićivanje opozicionih političara, kojima su nuđena politička imenovanja u zamjenu za ključne informacije i pozicije posmatrača na biračkim mjestima”, stoji u pojašnjenju SAD-a zašto su Dodikova djeca završila na “crnoj listi”.

“Dodikova kći, Gorica, uključena je u vođenje političkih i poslovnih aktivnosti svog oca, uključujući vlasništvo nad nekoliko subjekata koji primaju značajnu pomoć Vlade RS po Dodikovom nalogu”, naveli su. Pročitajte OVDJE cijelokupno pojašnjenje Amerikanaca vezano za uvođenje sankcija Igoru i Gorici Dodik, te četiri bh. kompanije.