Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik: Izjava Bisere Turković je nepotrebna i glupa

dodik

Prema njegovim riječima, Turkovićeva neće biti korisnik te vakcine, pošto su poznati njeni stavovi o tome, dodavši da zbog toga ne treba da sprečava druge ljude da se vakcinišu, pogotovo zdravstvene radnike koji znaju opasnosti virusa

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je izjava ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković o tome da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u BiH donio “jeftine i loše” vakcine, “nepotrebna i glupa”.

“Kada Predsjedništvo BiH, koje je jedino zaduženo za spoljnu politiku, razgovara danas ovde sa predsjednikom Srbije, onda se pojavi ministarka koja daje glupu izjavu, koja nije prva i nije jedina. Veoma je poznata po tome na koji način reaguje po pitanju odnosa u samoj BiH”, kazao je Dodik novinarima na sarajevskom aerodomu.

Prema njegovim riječima, Turkovićeva neće biti korisnik te vakcine, pošto su poznati njeni stavovi o tome, dodavši da zbog toga ne treba da sprečava druge ljude da se vakcinišu, pogotovo zdravstvene radnike koji znaju opasnosti virusa, prenosi agencija Beta.

On je poslije sastanka članova Predsjedništva BiH sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao da Turkovićeva “ne doprinosi ničemu”.

“Izjava je glupa i nepotrebna i u tom pogledu ne ide na fonu onoga o čemu smo razgovarali – da razvijamo bolje odnose”, kazao je Dodik.

Na novinarsko pitanje da li Srbija u pogledu vakcina radi posao EU, Dodik je kazao da “ako Evropa nešto učini, od toga se pravi vijest koja traje mjesecima, a stvara se sumnja kada Srbija pokaže solidarnost”.