BiH

Dodik: Ja ženim sina u subotu, koji godinu dana nema posao

14/07/2015

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik iskoristio je sjednicu entitetskog parlamenta koja se održava u Banja Luci kako bi se ponovno obračunao s oporbenom Srpskom demokratskom stranskom (SDS) vrijeđajući pri tom oporbene zastupnike koji mu nisu ostali dužni.

Jezikom koji više priliči ulici i uvredama “častili” su se uglavnom Dodik i predsjednik kluba zastupnika SDS-a Vukota Govedarica.

“Sram te bilo. Ničega nisi dostojan”, izderao se Dodik u jednom trenutku na Govedaricu koji mu je predbacio da parlamentu i građanima RS još jednom pokušava “uvaliti” priču o referendumu kojega nikada neće biti jer tako pere vlastitu nečistu savjest.

Verbalni obračun uslijedio je tokom rasprave o raspisivanju referenduma kojega je zatražio Dodik kako bi doveo u pitanje ovlasti Suda i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za koje tvrdi kako su neustavni te kako postoje samo da bi kažnjavali Srbe.

Govedarica je podsjetio Dodika kako je upravo njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) bio taj koji je ranije u parlamentu BiH glasovao za zakone o državnom sudu i tužiteljstvu dodajući kako oni sada odgovornost pokušavaju prebaciti na druge.

“Ovo je Dodikov obračun s vlastitim greškama iz proteklog perioda”, kazao je Govedarica.

Dodik mu je na to poručio kako će se s njim “lično obračunati” spominjući pri tom kako mu iz opozicije napadaju i porodicu, a uz to se potužio kako mu je sin već mjesecima nezaposlen.

“Doći će vrijeme da se lično obračunamo jer ste spominjali moju porodicu. Ja ženim sina u subotu, koji godinu dana nema posao”, vikao je Dodik dok su ga zastupnici zbunjeno posmatrali jedva shvaćajući o čemu priča.

“Moj sin je sjajan čovjek. Moja kćer je rodila troje djece. A tebe sram bilo. Ničega nisi dostojan”, vikao je Dodik.

Zastupnik SDS-a nije ostao dužan Dodiku kojemu je poručio kako svojim ponašanjem sramoti dužnost koju obnaša.

“Pokazali ste da niste predsjednik RS nego običan kabadahija”, kazao je Govedarica optuživši Dodika za kriminal i korupciju te najavivši kako će SDS stoga istrajati na rušenju sadašnje vlasti koju on predvodi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.