Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banja luka

Dodik kaže da će se RS “odvojiti” ako Schmidt riješi pitanje državne imovine

Banja Luka: Milorad Dodik održao konferenciju za medije
16.03.2023., Narodna skustina RS, Banjaluka (BiH) – Pres konferencija Milorada Dodika, predsjednika RS, nakon sastanka sefova stranaka vladajuce koalicije na nivou RS. Dodik je na pres konferenciji upozorio na moguci izlazak RS iz BiH, ali govorio i o tome da ce licno zabraniti odrzavanje gay parade, kao i da ce sporni Nacrt izmjena i dopuna Krivicnog zakona RS kojim se kriminalizuje kleveta, ipak biti usvojen naredne sedmice na nastavku sjednice NSRS. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Upitan za komentar na stav OHR-a da će međunarodna zajednica pažljivo pratiti slučajeve poput onog iz Doboja u kojem je Vlada Republike Srpske gradu prenijela vlasništvo nad oko 300.000 kvadratnih metara na lokalitetu Putnikovo brdo, Dodik je po ko zna koji put zaprijetio secesijom

I nakon današnjeg sastanka vladajuće koalicije u Banjoj Luci nametnulo se pitanje državne imovine.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a ponovio je raniji stav da je “pitanje imovine riješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom”.

Upitan za komentar na stav OHR-a da će međunarodna zajednica pažljivo pratiti slučajeve poput onog iz Doboja u kojem je Vlada Republike Srpske gradu prenijela vlasništvo nad oko 300.000 kvadratnih metara na lokalitetu Putnikovo brdo, Dodik je po ko zna koji put zaprijetio secesijom.

„Imovinu neće dobiti. Onog trenutka kad bilo šta, a ja znam da pokušavaju da insceniraju Schmidta da on donese neki zakon na nivou BiH i da on tu imovinu nešto rasparča. Istog trenutka je donio odluku o odvajanju RS. Istog trenutka nek računaju da će se održati sjednica NSRS. Ja ću predložiti odluku da se izdvojimo iz BiH onog trenutka kad zadiru u pitanje imovine“, rekao je Dodik.