nsrs

Dodik kaže da se u RS nikad nije bolje živjelo, predložio i “američki zakon”

Banja Luka: Posebna sjednica NS RS – Čović stigao, Izetbegović odbio poziv
01.02.2022., Narodna skupstina RS, Banja Luka (BiH) – U Banjaluci se odrzava posebna sjednica Narodne skupstine RS na kojoj ce biti razmatran dokument "Politicko-ekonomska situacija u BiH". Na sjednicu je dosao Dragan Covic, predsjednik HDZ. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Dodik kaže da RS nikad nije bolje stajala na ekonomskom planu i na unutrašnjem planu, da sve institucije funkcionišu. Tvrdi da RS nikada nije imala veće plate ni veći broj zaposlenih

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a je predložio da NS RS podrži da uslov za povratak predstavnika RS u institucije BiH bude donošenje zakona kojim bi RS i konstitutivni narodi bili zaštićeni od klevete i nazivanja genocidnim.

Na početku svog govora, Dodik je optužio opoziciju da je s Gabrijelom Eskobarom, specijalnim izaslanikom SAD, pristala da razbije srpsko jedinstvo u zamjenu za sankcije Miloradu Dodiku i ATV-u.

Pošto opozicija, kako je kazao Dodik, stalno priča o korupciji, predložio je da NSRS donese zakon o finansiranju subjekata RS iz inostranstva, “po uzoru na sličan američki zakon”.

“Predlažem da sve naše antikoruptivne mjere ispitamo tako što će ova NSRS formirati tim, kojim će predsjedavati opozicija, i koji će predložiti nove mjere. Treba što je prije moguće donijeti i zakon o porijeklu imovine. Isto tako, pozivamo na dijalog tri naroda i dva entiteta”, rekao je Dodik.

Dodik kaže da RS nikad nije bolje stajala na ekonomskom planu i na unutrašnjem planu, da sve institucije funkcionišu. Tvrdi da RS nikada nije imala veće plate ni veći broj zaposlenih.

“To se naravno ne želi reći, opšta galama želi da preuzme sve naše misli. Imamo ugovorene dvije milijarde investicija, RS gradi bolnice, nije ona koja kreči i krpi, nego ona koja investira. Narod u RS dobro živi! Borci su sa ovom vlasti dobili što nikad nisu imali, ovo što sada vidimo je opoiziciono djelovanje. Hoćete da mi dovedemo više?”, rekao je Dodik na posebnoj sjednici Narodne skupštine.

“Opozicija tvrdi da RS nema prijatelja, a ja vam tvrdim da ima”, rekao je Dodik, i dodao da ima i prijatelja za koje još ne može javno da govori.