Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik rs-a

Dodik kaže da treba “posložiti prioritete”: Da li će biti kašnjenja plata i penzija u RS-u?

dodik presica
FOTO: Screenshot

“Naravno da ima onih koji pokušavaju da onemoguće Republici Srpskoj određena finansiranja”, kaže Dodik

Republika Srpska na vrijeme izvršava sve svoje obaveze, nema kašnjenja isplata penzija, plata ni socijalnih davanja, navodi se na nalogu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na platformi X (bivšem Twitteru).

Dodik je naglasio da je “tu ekonomsku stabilnost Republike Srpske potvrdila renomirana svjetska agencija “Standard and poor's” koja je RS-u dala kreditni rejting B sa stabilnim izgledima”.

“Naravno da ima onih koji pokušavaju da onemoguće Republici Srpskoj određena finansiranja. Zato ćemo posložiti naše prioritete i to neće ići na teret naših ljudi. I dalje ćemo obezbjeđivati stabilnost Republike Srpske”, istakao je predsjednik RS te poručio da će “tokom današnje posjete Mađarskoj takođe razgovarati o ekonomskoj saradnji”.

“Pored projekata iz poljoprivrede, koji se već realizuju, otvorićemo pitanja u vezi s energetskim projektima, kao što je vjetroelektrana Hrgud”, najavio je Dodik, koji će se, zajedno sa članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović, u Budimpešti sastati sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.