Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik komentarisao optužbe da je “sa strancima mekan kao pamuk”

milorad dodik sarajevo

Milorad Dodik je izjavio da je svaku mjeru prevršilo to što su Vukota Govedarica i Igor Crnadak na sastanku sa Federicom Mogherini ostrašćeno loše pričali o Republici Srpskoj, o tome kako javni servis nije demokratski, dok su drugi iz FBiH hvalili i FBiH i BiH i govorili ono što su željeli da čuju ovi iz Evrope.

“Ja sam na to reagovao. Rekao sam Mogherinijevoj da Crnadak zloupotrebljava funkciju ministra, i hoda po Evropi i svijetu i laže o Republici Srpskoj. I to sam rekao. Ako je to mekano, onda je to u redu”, naglasio je Dodik.

Za Govedaricu, Dodik kaže da ne prestaje da se sa oduševljenjem odnosi prema terminu “država BiH”, te da se oduševio i sa Bakirom Izetbegovićem, koji je “snoshodljivo prema Evropi rekao da je spreman da se okrene budućnosti i da prošlost ostavi iza sebe”.

“Moj je prigovor bio: `Povuci tužbu pa ćemo onda pričati`, što naravno Crnadak neće da kaže i što govori o njegovoj frustriranosti”, kaže Dodik.

Dodik je rekao da se Crnadak, kada je govorio o Republici Srpskoj, “bio sav zarumenio, bio crven, što znači da je lagao”.

Reagujući na Crnatkovu izjavu da se “sve ovo dešava jer su predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i on (Crnadak) uradili veliki posao u sprečavanju Izetbegovićeve revizije tužbe presude protiv Srbije”, Dodik je rekao da je Crnadak imao tri godine da nešto uradi, ali da su te godine pokazale nesposobnost i Crnatka i svih na nivou BiH da nešto učine.

Crnadak je danas negirao izjavu predsjednika Republike Srpske i SNSD-a Milorada Dodika o tome da su on i lider SDS-a Vukota Govedarica kritikovali stanje u Srpskoj i njen javni servis.