Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Član Predsjedništva BiH

Dodik: Komšić je u svoje ime otišao na komemoraciju “neprijatelju Paddyju Ashdownu”

dodik paddy

“Ako je BiH imala neprijatelja u svojoj poslijeratnoj istoriji”, istakao je Dodik, “onda je to bio Paddy Ashdown”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić prisustvuje obredu posvećenom nekadašnjem visokom predstavniku u BiH Paddyju Ashdownu u Londonu u svoje ime, a ne Predsjedništva.

“On tamo nije u ime Predsjedništva BiH, kao što ni njegova posjeta Velikoj Britaniji nije u ime Predsjedništva. Paddy Ashdown je ovdje ostao upamćen kao međunarodni prestupnik, koji je u svom mandatu pogazio sve pozitivne i domaće i međunarodne pravne akte”, istakao je Dodik, upitan da prokomentariše Komšićevo učešće na službi organizovanoj u znak sjećanja na Ešdauna koji je umro u decembru prošle godine.

Dodik je podsjetio je da je, zahvaljujući Ashdownovim aktivnostima koje su bile u maniru najgorih okupatora koji su upamćeni, BiH danas daleko od normalne države.

“Odlazeći iz BiH, za sobom je ostavio desetine i stotine ljudi i njihovih porodica kojima su zbog njegovih nakaradnih i nepravnih odluka pogažena osnovna ljudska prava. Ostavio je Dejtonski sporazum na čijoj je devastaciji maksimalno radio, a baveći se političkom korupcijom iz BiH je iznio značajnu materijalnu korist”, rekao je Dodik.

“Ako je BiH imala neprijatelja u svojoj poslijeratnoj istoriji”, istakao je Dodik, “onda je to bio Paddy Ashdown”.