Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Član Predsjedništva BiH

Dodik: Komšić možda računa da ovakvim izjavama bere aplauze po Sarajevu

komsic dodik

Zašto bi se onda ljutio ako i nama prijateljske zemlje, što Srbija nesumnjivo jeste, žele da se čuva Ustav BiH”, naglasio je Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da Predsjedništvo BiH uopšte nije zauzimalo stav o Strategiji odbrane i nacionalne bezbjednosti Srbije, tako da predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić ne može da govori u ime Predsjedništva, niti uime BiH.

“Njegova polemika sa zvaničnicima Srbije u vezi sa Strategijom odbrane i nacionalne bezbednosti Srbije isključivo je njegov lični stav. Čak i ako reaguje samo u svoje ime, red bi bio da pažljivo čita dokumente i da u skladu sa tačnim pretpostavkama izvlači zaključke”, istakao je Dodik.

On je ocijenio da “Komšić možda računa da ovakvim svojim izjavama bere aplauze po Sarajevu, ali pozicija s koje govori obavazuje ga da pazi kako će to čitati ljudi i izvan Sarajeva”.

“Očuvanje Republike Srpske bi trebalo da bude i Komšićev prioritet, ako poštuje Ustav u kojem stoji njeno ime i njena pozicija. Zašto bi se onda ljutio ako i nama prijateljske zemlje, što Srbija nesumnjivo jeste, žele da se čuva Ustav BiH”, naglasio je Dodik.