BiH

reakcije

Dodik: Komšić ne propušta priliku da se izblamira

30/04/2021

Dodik je ustvrdio da je Komšić sastanak napustio kada je on /Dodik/ "rekao istinu, koju svi u BiH znaju"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da njegov kolega u Predsjedništvu Željko Komšić ne propušta priliku da se “lično izblamira, a time izblamira i BiH za koju se navodno zalaže”.

– Tako je bilo i na sastanku sa potpredsjednikom Evropske komisije Josepom Borellom, na kojem nije bilo riječi ni o Srebrenici ni o negiranju ili prihvatanju BiH, na šta se on sada izvlači – rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše Komšićevu izjavu da je napustio sastanak sa Borellom jer Dodik negira “genocid”, državu, te priča o mirnom razlazu…

Dodik je ustvrdio da je Komšić sastanak napustio kada je on /Dodik/ “rekao istinu, koju svi u BiH znaju”, a koju nije mogao pobiti, a to je da Komšić nije biran glasovima Hrvata i da nije legitiman predstavnik hrvatskog naroda.

– Impresivno je da Komšić drži lekcije Borellu šta treba da radi, vjerujući i dalje da je svojim napuštanjem sastanka učinio nešto za BiH. Njegovo ponašanje i sa ovog sastanka govori da nikada nije trebalo da bude tu gdje jeste i to je nešto o čemu treba da misle Bošnjaci koji su ga tu i doveli – zaključio je Dodik.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.