Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Član Predsjedništva BiH

Dodik: Komšić radi i govori uime političkih Bošnjaka

Ne smije da ode u opštine sa hrvatskom većinom u Federaciji, a obračunavao bi se sa Dodikom i Republikom Srpskom, naglasio je Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću, koji nema politički legitimitet, ne preostaje ništa drugo nego da bacanjem dimnih bombi prikazuje sebe u tobože nekoj akciji.

Dodik je, komentarišući Komšićevu izjavu da neće odustati od toga da sprečava Dodika “u proizvođenju kriza”, rekao za “Nezavisne novine” da Komšić radi i govori u ime političkih Bošnjaka, te da se to sve može tretirati kao presipanje iz šupljeg u prazno.

“Zlatni ljiljan sa Izetbegovićevog revera ne može i ne smije da ode u opštine sa hrvatskom većinom u Federaciji, a obračunavao bi se sa Dodikom i Republikom Srpskom”, naglasio je Dodik.

Na pitanje da li Komšićeve izjave doživljava kao prijetnju, Dodik je naveo da sve što je Komšić rekao, komentarišući postrojavanje Jedinice žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, govori o tome da on kao nekadašnji pripadnik Armije RBiH ima posttraumatski stresni poremećaj /PTSP/ čega se oslobađa takvim izjavama.

Komšić je izjavio da neće odustati od toga da Dodika sprečava “u proizvođenju kriza, daljnjoj militarizaciji i destabilizaciji”, te je Dodik prinuđen da “poraze šminka postrojavanjem Žandarmerije”.