Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik rs-a

Dodik: Konaković se zaigrao, mislio da će mu to donijeti poene. Neće

dodik konakovic
Foto: Screenshot/Pixsell

Konaković je nakon današnjih sastanaka s njemačkim ministrom odbrane Borisom Pistorijusom i generalnim direktorom za Evropu i centralnu Aziju u Evropskoj službi za vanjske poslove Angelinom Ajhorst rekao da će biti pravedno da oni koji budu blokirali evropski put Bosne i Hercegovine plate ogromnu cijenu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da, ako ne bude riješeno pitanje Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i međunarodnih predstavnika, neće biti riješeno nijedno drugo pitanje iz 14 prioriteta EU.

Prema njegovim riječima, nije sporan evropski put i nije sporno da se realizuje ono što je dogovoreno na prethodnom sastanku, u okviru toga je nekoliko važnih tema, a jedna je i zakon o Ustavnom sudu BiH, naveo je on za RTRS.

“Ukoliko to možemo da uradimo i ukoliko možemo da se dogovorimo da nema stranaca u političkom sistemu Bosne i Hercegovine, mi imamo evropski put. Ako o tome ne možemo da se dogovorimo, nećemo se dogovoriti ni ozakonu o pranju novca, ni zakonu o sukobu interesa”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao kako se ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković “zaigrao govoreći o sankcijama i izolaciji RS”.

“Obožava Rusiju i poštuje i podržava njenog predsjednika Vladimira Putina”

On je ocijenio da Konaković pokušava da bude portparol EU, govoreći i prijeteći sankcijama.

“Mislio je da ako bude na fonu priče o EU, da će mu to donijeti poene. Neće”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da “obožava Rusiju i poštuje i podržava njenog predsjednika Vladimira Putina, jednako kao što druge zemlje EU imaju svoje jednako pravo na političku egzistenciju”, rekao je Dodik.

Konaković je nakon današnjih sastanaka s njemačkim ministrom odbrane Borisom Pistorijusom i generalnim direktorom za Evropu i centralnu Aziju u Evropskoj službi za vanjske poslove Angelinom Ajhorst rekao da će biti pravedno da oni koji budu blokirali evropski put Bosne i Hercegovine plate ogromnu cijenu.