Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

član predsjedništva bih

Dodik: Macron priznao da je BiH opasnost za EU

komsic dodik

Dodik je rekao da “nije sretan što je stanje u BiH na neki način politički neodrživo”, ali, dodao je, “ako vas jedan od vodećih svjetskih lidera označi kao glavni problem u regionu i još navede konkretan razlog, on tu više nema šta da se doda”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je francuski predsjednik Emmanuel Macron svojom izjavom o BiH kao tempiranoj bombi, “priznao da je ovako nakaradno ustrojena BiH opasnost za EU zbog islamskog terorizma”.

“Zahvalan sam predsjedniku Macronu što je svjetskoj, ali i svojoj javnosti saopštio istinu na koju duže vremena ukazujem, kada je riječ o BiH, a zbog čega sam trpio kritike nekih iz međunarodne zajednice, kojima nije odgovarala istina o stanju u BiH. To što je saopštio Macron je odgovoran pristup rješavanju tih problema sa kojima se suočava BiH”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da “nije sretan što je stanje u BiH na neki način politički neodrživo”, ali, dodao je, “ako vas jedan od vodećih svjetskih lidera označi kao glavni problem u regionu i još navede konkretan razlog, on tu više nema šta da se doda”.

On je izjavio da može samo da zatraži odgovore od nadležnih u Sarajevu da iznesu istinite podatke o islamskim fundamentalistima o kojima govori predsjednik Macron i kakva je tu uopšte uloga Sarajeva.

“Nakon samita u Sofiji, kada je saopštio da se EU neće više širiti na Zapadni Balkan, Macron je svojom izjavom o BiH sada rekao i jedan od osnovnih razloga za to”, ocijenio je član Predsjedništva BiH.