Banja Luka

Dodik najavio dolazak na skup veterana, u isto vrijeme i okupljanje opozicije

dodik

On je istakao da će skupu prisustvovati kako bi podržao institucionalnu snagu Republike Srpske

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će se odazvati pozivu udruženja veterana rata i sutra prisustvovati javnom skupu na parkingu kod parka “Mladen Stojanović” u Banjaluci, kako bi podržao institucionalnu snagu Republike Srpske.

Dodik je zahvalio veteranima što vode brigu o Republici Srpskoj.

“Vjerujem da su u Narodnoj skupštini vidjeli da ponašanje, koji neki pokušavaju da predstave kao odraz nekog modernog vremena i modernizma, ugrožava dignitet institucija i na taj način ruši dignitet same Republike Srpske”, izjavio je večeras Dodik novinarima u Doboju.

On je istakao da će skupu prisustvovati kako bi podržao institucionalnu snagu Republike Srpske.

“Svi imaju pravo danas u Republici Srpskoj koja je slobodna država, da organizuju manifestacije različitog karaktera pa zašto to ne bi imali i veterani”, upitao je Dodik.

Više udruženja veterana podnijelo je zahtjev Policijskoj upravi Banjaluka za odobrenje održavanje javnog okupljanja na parkingu kod banjalučkog Parka “Mladen Stojanović”.

Mirno okupljanje trebalo bi da bude održano sutra u 18.00 časova u vezi sa nedavnim dešavanjima u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a s ciljem podrške legitimno izabranim predstavnicima vlasti RS-a.

U isto vrijeme, u parku “Mladen Stojanović” i opozicija je za sutra najavila okupljanje.

Opozicionari iz PDP-a i SDS-a su skup najavili protiv “Programa reformi” i zbog incidenta na posebnoj sjednici NSRS-a od 23. decembra, kada je ministar MUP-a Dragan Lukač za govornicom udario Draška Stanivukovića.