Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

drama u snsd-u

Dodik najavio krivične prijave protiv članova CIK-a: Nećemo prihvatiti nove izbore

New Project (75)

On tvrdi da je očigledna sprega članova CIK-a i predstavnika opozicije

Lider SNSD-a Milorad Dodik i kandidat za predsjednika bh. etiteta Republika Srpska izjavio je danas da će biti podnesene krivične prijave protiv članova Centralne izborne komisije BiH.

– Mi ćemo u ovom trenutku podnijeti krivične prijave protiv članova CIK-a pojedinačno jer smatramo da su, shodno Krivičnom zakonu, narušili prava drugoga na fer pravni postupak, onemogućavajući da se izloži bilo kakva žalba – ustvrdio je Dodik.

Dodik je ustvrdio i da je CIK donio odluku o ponovnom prebrojavanju glasačih listića za predsjednika RS bez zakonskog uporišta.

Dodik je na konferenciji za novinare nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, tvrdio da su opšti izbori bili legitimni i legalni i da je sve što se sada dešava manipulacija koja treba, putem nezakonitih odluka, da proizvede određeno drugo stanje.

On tvrdi da je očigledna sprega članova CIK-a i predstavnika opozicije.

Dodik je naglasio da SNSD neće prihvatiti ponovljene izbore za predsjednika RS, jer je to, kako je rekao, rušenje RS

– RS mora da razumije da je ovo krajnja tačka u borbi za njenu stabilnost – ustvrdio je Dodik.

– CIK je sa opozicijom smislio ovakav scenarij kako bi se izbori proglasili neregularnim, sve ovo je laž – ustvrdila je Željka Cvijanovićeva nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

Podsjećamo, njegova protivkandidatkinja na izborima Jelena Trivić u izbornoj noći, prije ponoći, proglasila je pobjedu, no u kasnim noćnim satima Dodik je učinio isto. Opozicija koja stoji iza kandidature Jelen Trivić tvrdi da rezultati koji su do sada objavljeni ne odgovaraju stvarnim glasovima građana.