Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izvršni odbor SNSD

Dodik najavio rekonstrukciju svih magistralnih puteva u RS

dodik snsd

On je nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a poručio da u stranci smatraju da se plate trebaju povećati, ali racionalno

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su na današnjem sastanku Izvršnog odbora te stranke usvojeni zaključci sa Glavnog odbora SNSD-a, koji će biti dostavljeni opštinskim odborima i koalicionom partnerima kako bi bili pripremljeni za posebnu sjednicu Narodne skupštine RS.

Dodik je rekao da je Izvršni komitet stranke danas odlučio da se izvrše pripreme kako bi se od 1. januara 2020. godine stimulisalo povećanje plata shodno realnim mogućnostima.

On je nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a poručio da u stranci smatraju da se plate trebaju povećati, ali racionalno.

“Izvršni komitet SNSD-a odlučio je da podrži Vladu da se uđe u rekonstrukciju svih magistralnih puteva u RS”, rekao je Dodik novinarima.

Dodik je istakao da je Komitet zaključio da je neophodno pristupiti formiranju Savjeta ministara bez uslovljavanja.

O jučerašnjem sastanku lidera SDA-a i HDZ-a, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića, rekao je da s HDZ-om ostaju na ranije utvrđenim politikama, a da je SDA “razvalila” dogovor od 5. augusta.

Kazao je i da do izbora novog Vijeća ministara neće biti deblokiran rad Parlamenta BiH.

– Spremni smo sutra da potvrdimo novo Vijeće ministara i deblokiramo rad institucija, te se usmjerimo na evropski put BiH, a nema NATO članstva BiH. Nijedan dokumenet koji liči na Akacioni plan za članstvo za NATO neće biti prihvaćen – kategoričan je Dodik.

Ponovio je da je SNSD spreman sa podrži individualni plan saradnje s NATO-om, ali da to ne znači MAP, koji je neprihvatljiv i, kako kaže, nikada neće biti usvojen.

Dodik je rekao da nisu tačni navodi da se na Manjači kod Banje Luke izvodi vojna vježba u kojoj učestvuju i jednice NATO-a, već da su to aktivnosti Oružanih snaga BiH.

Ustvrdio je da i Matthewu Palmer, specijalni predstavnik SAD-a za zapadni Balkan zna da u BiH nema saglasnosti za kretanje ka članstvu u NATO savez.

Sastanku Izvršnog komiteta SNSD-a su, osim Dodik, prisustvovali potpredsjednici stranke Željka Cvijanović i Igor Radojičić, generalni sekretar Luka Petrović, predsjednik Političkog savjeta Slavko Mitrović, predsjednik Aktiva žena Nada Tešanović i predsjednik Mladih SNSD-a Denis Šulić.

Među prisutnim bili su i član Glavnog odbora SNSD-a Zoran Tegeltija, kao i članovi SNSD Zora Vidović, Igor Žunić i Siniša Karan.