Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

koalicija na testu

Dodik najavio sastanak: Neki članovi DNS-a razgovaraju sa SDS-om i PDP-om

dodik snsd

On je naveo da mu je poznato da pojedini članovi DNS-a razgovaraju sa SDS-om i PDP-om i da pokušavaju da “kreiraju neki odnos”

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će u srijedu, 23. oktobra, biti održan sastanak sa predstavnicima DNS-a na kojem će, kako vjeruje, neke stvari biti razjašnjene i postavljene na pravi nivo.

“Ono što smo dogovarali u vezi sa koalicionim nastupom za nas ostaje. Što se tiče lokalnog nivoa, naš pristup je da svaka lokalna struktura dogovara saradnju, i naša i njihova, ili ako ne, mogu da vode politike koje oni smatraju da treba”, rekao je Dodik za RTRS.

On kaže da je DNS sa SNSD-om na vlasti na republičkom nivou, dok u više opština sarađuje sa SDS-om i da zbog toga SNSD nije smatrao obaveznim da izađe iz koalicionog dogovora ili da nešto drugo učini.

“U srijedu ćemo iznijeti stavove koji će biti veoma jasni. Ugovor koji smo potpisali biće sproveden i sprovodi se”, rekao je Dodik.

On je naveo da mu je poznato da pojedini članovi DNS-a razgovaraju sa SDS-om i PDP-om i da pokušavaju da “kreiraju neki odnos”.

Dodik kaže da mu je i sam poslanik DNS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Nešić rekao da su sa njim razgovarali i da je korektno što je o tome obavijestio svoje kalicione partnere.

“DNS treba da odluči kojom političkom linijom će se baviti. Mi smo sa njima za sada partneri”, poručio je Dodik.

On kaže da očekuju da poslanik DNS u Parlamentu BiH bude sa u SNSD-om u većini.

“Ukoliko se desi drugačije, onda je i tada naša politika jasna – koalicioni sporazum nije održiv”, rekao je Dodik.

Kada je u pitanju lokalni nivo, Dodik kaže da SNSD podržava to što opštinske organizacije sarađuju sa DNS-om, ali da tamo ne treba trošiti energiju tamo gdje to nije moguće.