Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik nakon sastanka sa predsjednikom Rusije: Putin poželio napredak BiH

BiH

dodik-putin

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras Srni nakon sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi da je razgovor bio veoma uspješan, da je prošao u najboljoj mogućoj atmosferi, te da je razgovarano o važnim političkim i ekonomskim pitanjima.

“Predsjednik Putin izrazio je podršku stabilizaciji u regionu, podršku Dejtonskom mirovnom sporazumu, poželio napredak i BiH i Republici Srpskoj i u tom pogledu izrazio uvjerenje da Ruska Federacija svojim odnosom doprinosi stabilizaciji i ukupnom dobrom stanju stvari”, rekao je Dodik u telefonskoj izjavi Srni iz Moskve.

On je naveo da je na sastanku konstatovano da je saradnja RS-a i Rusije u kontinuitetu veoma dobra i uspješna, da se zasniva na obostranom uvažavanju interesa na ekonomskom planu.

“Izrazili smo zadovoljstvo činjenicom da je “Zarubežnjeft” kupovinom Rafinerije i sistema naftne industrije Republike Srpske počeo da funkcioniše na najbolji način, da ostvaruje dobit, tako da u tom pogledu postoji sigurnost i garancija da se to nastavi”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, postoji interesovanje za ekonomsku saradnju, ulaganja koja su ruski privrednici i ranije iskazivali ponovo su otvorena i u tom pogledu ono što čini Republika Srpska i što može da ponudi je dobrodošlo na rusko tržište.

“Ovo je bila prilika da predsjednika Ruske Federacije upoznam o razvoju političke situacije u BiH i da iskažem svoje mišljenje o tome, posebno ukazujući na činjenicu da je u BiH i poslije 20 godina visoki predstavnik, da su u Ustavnom sudu BiH i dalje tri stranca koja dominantno odlučuju, te da se i u drugim institucijama isto tako održavaju stranci”, dodao je Dodik.