Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik: Ne možete zabraniti ljubav

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sa današnjeg prijema u Banjoj Luci povodom Dana Republike pozvao je sve lokalne zajednice u RS-u da u što skorije vrijeme jednu ulicu ili trg nazovu “9. januar”.

Dodik je naveo da Republika Srpska ponovo slavi rođendan, iako je bilo pokušaja njenog osporavanja.

“Ne možete zabraniti ljubav i osjećaj pripadnosti otadžbini nikakvim dekretom ili silom i mi dokazujemo da je to tako”, naglasio je Dodik na prijemu povodom obilježavanja 9. januara “dana RS-a” za sportiste, studente, nagrađene učenike, delegacije kulturnih i naučnih radnika i predstavnike izdavača iz Republike Srpske, te delegaciju Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske.

Dodik je poručio da mu je cilj očuvanje integriteta u svim sektorima društva.

“Kao država i društvo odgovorni smo da prepoznamo individualne napore i dostignuća vraćajući vrijednosti koje su potrebne da afirmišu napore i posebnost u svakom pogledu, jer na taj način najviše povezujemo Republiku Srpsku sa onim što jesmo i želimo da budemo”, rekao je Dodik.

Dodik je zahvalio sportistima, studentima, nagrađenim učenicima trudu i poželio im sve najbolje. “Samim tim što ste danas ovdje znači da ste prepoznati kao najbolji u svom domenu”, naglasio je Dodik.