Dodik: Ne trebaju nam topovi i puške, nego olovka

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas na predizbornom skupu SNSD-a i Socijalističke partije /SP/ u Šekovićima da vjeruje u izbornu pobjedu i poručio da je potrebno jedinstvo.

Dodik je rekao i da Vlada Republike Srpske nije gledala lokalnu vlast, već je pomogla Šekoviće.

“Došao sam da podržim Momira Ristića i naše odborničke liste. Vjerujem u našu pobjedu. Nama treba jedinstvo. Desio nam se Savez za promjene koji nije savez na bolje, već na gore. To je savez za izdaje”, naveo je Dodik na skupu na kojem su SNSD i SP predstavile kandidate za lokalne izbore i izborne programe.

Dodik je pozvao građane da 25. septembra izađu na referendum o Danu Republike za koji je rekao da odgovorno tvrdi da će se desiti.

“Nama ne trebaju topovi i puške, već olovka. Tek smo krenuli sa referendumima. U Švajcarskoj se po raznoraznim pitanjima godišnje održi oko 330 referenduma. Mi nemamo namjeru da odustanemo. Ja neću da izdam vas. Nema razvoja bez jakog lidera. Moramo se okupiti oko jedne politike. BiH je moranje”, naveo je Dodik.

Predsjednik SP-a Petar Đokić rekao je da Šekovići moraju bolje, putem napretka i razvoja.

“Došli smo da označimo pobjedu. Obećano ćemo realizovati. Mi dajemo podršku ekonomskom razvoju Republike Srpske i Šekovića. Mi njegujemo tradicije otadžbinske borbe i mi smo na putu razvoja. Pozivam vas da 25. septembra izađete na referendum i 2. oktobra da donesete pobjedu u Šekoviće”, naglasio je Đokić.

Kandidat za načelnika opštine Momir Ristić istakao je da je u Šekovićima u vrijeme njegovog mandata na mjestu načelnika od 2010. godine urađeno mnogo.

“Razvijaćemo privredu Šekovića i njenu infrastrukturu. Izgradićemo komunikacije i povezati Šekoviće sa Banjalukom. Uspostavićemo čvrstu saradnju sa Vladom Republike Srpske. Molim vas da se odgovorno ponašate i 25. septembra i 2. oktobra i donesete pobjedu i Šekovićima i Republici Srpskoj”, naglasio je Ristić.