Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik: Ne vidim način da se raspiše referendum u Srebrenici

dodik srebrenica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, posjetio je danas Srebrenicu i razgovarao sa građanima ove opštine. Cilj ove posjete, kako je rečeno, bio je davanje pune podrške zajedničkom kandidatu svih srpskih stranaka u Srebrenici za načelnika te opštine na lokalnim izborima u BiH Mladenu Grujičiću i razgovor sa građanima o referendumu koji je zakazan za 25. septembra, javlja Anadolu Agency (AA).

“Evo svjedoci smo da se sada govori o referendumu u Srebrenici. Moramo se koristiti činjenicama, a one kažu da je Srebrenica sastavni dio Republike Srpske. Pitanje granica i razgraničenja je regulisano aneksom 2. Dejtonskog mirovnog sporazuma i ja ne vidim način da se raspiše referendum u Srebrenici”, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

U svom obraćanju građanima, pozvao je prisutne da podrže zajedničkog kandidata za načelnika opštine Srebrenica, Mladena Grujičića i kako je rekao, na taj način prekinu politiku ”favorizovanja jedne strane u ovoj opštini”.

“Mi želimo da se ovdje, u Srebrenici, formira jedna nova vlast, koja neće biti uperena ni protiv koga i koja će težiti da bude objektivna, a ne kao do sada. Evo imamo slučaj da se od sredstava koje je uplatila Vlada Srbije gradi most koji će voditi do vikendice Ćamila Durakovića, a s druge strane do srpskih sela se ne može doći jer su putevi prokopani”, izjavio je Milorad Dodik.

Ovom događaju nije prisustvovao niko od bošnjačkih predstavnika lokalne vlasti. Nakon tribine, predsjednik RS-a Milorad Dodik je zajedno sa građanima prošetao ulicama Srebrenice.