Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik: Neću mijenjati stavove zbog Amerike

BiH

dodik

– Amerika je velika zemlja i stalo nam je do dobre saradnje, ali nisam spreman da mijenjam svoje političke stavove samo zato što je neko, iz frustracije, zbog izraženog stava nezadovoljan, pa makar to bila i američka ambasadorica u BiH – tvrdi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack potvrdila je jučer da je i dalje ista politika te ambasade prema predsjedniku RS-a i SNSD-a Miloradu Dodiku, s kojim se njeni prethodnici nisu sastajali u proteklom periodu zbog određenih neprihvatljivih stavova.

Dodik danas u izjavi novinarima tvrdi da je u velikoj zabludi onaj ko misli da verbalnim izražavanjem o situaciji u BiH može promijeniti stanje u toj zemlji.

Ambasadorica Cormack je rekla da je spremna da se sastaje sa svima koji su spremni na konstruktivan način raditi na budućnosti BiH.

– Od januara, od kada sam ja došla javni komentari predsjednika RS-a Milorada Dodika nisu išli u skladu s pozitivnom agendom reformi i mogućnostima koje se pružaju BiH. Ako se to promijeni, ja sam tu – naglasila je ona.