Dodik: Nema ponavljanja izbora u Srebrenici

milorad-dodik

Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, izjavio je danas u Banjaluci da je policija u Srebrenici bila po nalogu tužilaca odnosno državnih organa, pa “prema tome nema tu ništa nejasno”, javlja Anadolu Agency (AA).

Komentarišući najave da SDA neće priznati rezultate izbora u Srebrenici, Dodik je istakao da je to nova situacija “da jedna partija ne priznaje rezultate koje saopšti Centralna izborna komisija”.

“Mi ćemo sačekati, nikakvo ponavljanje ne dolazi u obzir i mi smo razočarani na nekim mjestima, ali bez obzira na sve zloupotrebe koje se jasno mogu dokazati, kao što je u Bijeljini činjenica da su prvi ljudi SDS uzimali lične karte od Roma i otišli da glasaju, govori o zolupotrebi procesa, ali čekamo da odluči taj organ”, rekao je Dodik.

Smatra da je problem SDA da li će priznati ili ne rezultate izbora u Srebrenici, ali da mu je jasno da “im je bolna činjenica da je Ćamil Duraković izgubio”.

Odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše najave SDA da će podnijeti krivičnu prijavu protiv njega, Dodik je rekao da je “SNSD pobijedio maestralno na lokalnim izborina, SDA je gubitnik tih izbora i ima pravo da se ljuti”.

On se novinarima obratio nakon sastanka sa predstavnicima Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU) i Akademije nauka i umjetnosti RS (ANURS).

Dodik, Vladimir Kostić, predsjednik SANU, i Rajko Kuzmanović, predsjednik ANURS, složili su se da je sasradnja i povezanost ovih akademija izuzetno bitna.