Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ne prihvata različitosti

Dodik: Nemam grižnju savjesti, rečeno im je da se ne mogu okupljati

Banja Luka: Milorad Dodik održao konferenciju za medije nakon sastanka vladajuće koalicije RS
18.12.2022., prostorije Glavnog odbora SNSD-a, Banjaluka (BiH) – Konferencija za novinare Milorada Dodika nakon sastanka vladajuce koalicije u Republici Srpskoj odrzana danas u Banjaluci. Na sastanku je dogovoren sastav nove Vlade Republike Srpske ali mandatar Radovan Viskovic nije iznio u javnost službeni sastav Vlade. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Dodik je o brutalnom napadu i izjavama napadnutih aktivista koji ga direktno vide kao krivca i huškača kazao da nema grižnje savjesti

Nakon huliganskog napada na aktiviste Bh. povorke ponosa u Banjaluci, oglasio se i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji kaže da “nema grižnje savjesti za sve što se desilo”, piše N1.

“Imam svoju odgovornost kao predsjednik. Javnost je bila na taj način spremljena-nepripremljena. Banjaluka nije grad koji može da prihvati i razumije takvu vrstu organizovanja. Imajući u vidu da je sve to organizovano od ljudi koji dolaze sa strane, Banjaluka je poručila da da ona ne pripada toj vrsti svijesti. Ja dok sam predsjednik uvijek ću iznositi svoj stav. Kao što je njihovo pravo da to upražnjavaju svagdje gdje to žele, osim na javnim mjestima, ali moje je pravo da kažem da pripadam onom opredjeljenju koje tradicionalno poznaje oca muškarca, majku ženu i da tako treba vaspitavati našu djecu. Ko god ima druga mišljenja ne sporim, ali našim unucima ne treba da objašnjavamo šta se deševa”, rekao je Dodik.

Dodik je o brutalnom napadu i izjavama napadnutih aktivista koji ga direktno vide kao krivca i huškača kazao da nema grižnje savjesti.

“Nemam nikakav osjećaj grižnje savjesti, šta ste me pitali… To je upereno i na zaštitu tih ljudi. Policija je rekla da nema bezbjednosnih uslova da se to održi takvo što, niti će biti narednih godina, odmah da znate. Što se tiče onih koji su učinili nasilne radnje, postoji zakon, oni su poznati, oni će odgovarati.”

N1: Upali su maskirani huligani, da li je policija sposobna da zaštiti 15 osoba?

“Tih 15 osoba je bilo zabranjeno da se skupljaju, rečeno je da se ne mogu okupljati ni u i u zatvorenim prostorima”, odgovorio je Dodik.

Novinari su pitali i zašto je huliganima dozvoljeno da šetaju ulicom:

“To ništa nije ni najavljeno, ono što prevazilazi ugrožavanje javnog reda i mira i kršenje zakona treba da bude kažnjeno i procesuirano.”