BiH

Član Predsjedništva BiH

Dodik: Nisam dobio poziv u vezi s istragom o prisluškivanju

11/06/2020

Dodik je u izjavi novinarima dodao da mu nije problem dati izjavu, ali da poziv nije dobio

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik nazvao je spekulacijama tvrdnje da je jutros trebao dati izjavu istražiocima Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u istrazi o navodnom prisluškivanju opozicije u RS.

Nikakav poziv, kaže, nije dobio.

Dodik je u izjavi novinarima dodao da mu nije problem dati izjavu, ali da poziv nije dobio.

Rekao je da mediji održavaju tu temu.

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS podnio je 25. maja deset krivičnih prijava, između ostalog, i zbog navodnog prisluškivanja opozicije u RS te nabavke pokretne bolnice.

Stanivuković je Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka podnio prijavu protiv člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika te ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača zbog, kako je navedeno u tom dokumentu, neovlaštenog prisluškivanja i tonskog snimanja.

Stanivuković je tada u izjavi novinarima ustvrdio da je Dodik “javno rekao da je on jedan od ljudi koji se prisluškuju u RS” te najavio da će, ako ne bude pozvan da da’ izjavu, iznijeti određene tvrdnje, koje govore da se on i drugi članovi opozicije u RS prisluškuju”.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.