BiH

Nenajavljeni sastanak

Dodik: Nova vlada RS-a trebala bi biti izabrana između 10. i 15. decembra

02/12/2018

Konkretna imena, kada je u pitanju buduća izvršna vlast, znat će se nekoliko dana ranije

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednica te stranke Željka Cvijanović i mandatar za sastav nove Vlade RS-a Radovan Višković razgovarali su u Banjoj Luci o sastavu nove entitetske vlade, budžetu i ekonomskim reformama RS-a za narednu godinu te kandidatima za entitetski i državni dom naroda, javlja Fena.

Nakon nenajavljenog sastanka, Dodik je u izjavi novinarima najavio da bi nova Vlada RS-a trebala biti izabrana između 10. i 15. decembra.

Konkretna imena, kada je u pitanju buduća izvršna vlast, znat će se nekoliko dana ranije.

Dodik je podsjetio da je mandatar obavio konsultacije s političkim strankama, socijalnim partnerima i udruženjima te da će naredne sedmice biti riječi o sastavu Vlade.

U parlamentu će, kazao je, naredne sedmice biti izabrani delegati u Vijeće naroda RS-a i Doma naroda parlamenta BiH, a razgovarano je i o vanjskim pitanjima važnim za RS koja bi trebalo da se odraze kroz institucije BiH.

Na sastanku, kojem su osim užeg rukovodstva SNSD-a, prisustvovali i visoki funkcioneri te stranke Nikola Špirić, Nebojša Radmanović, Dragan Lukač te Zoran Tegeltija, bilo je riječi i o budžetu BiH za narednu godinu, te kako je naveo Dodik, migrantskoj krizi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.